Стало відомо про вбудовану графіку майбутніх процесорів Intel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У соціальній мережі LinkedIn виявилися плани компанії Intel щодо інтегрованих графічних процесорів Xe наступного покоління. Майбутні процесори Intel Core отримають графіку на архітектурі GPU Xe: Lunar Lake з Xe2 “Battlemage” і Panther Lake з Xe3 “Celestial”.

Intel ще не підтверджувала розробку Panther Lake, але цих процесорів чекають слідом за чіпами Lunar Lake. Нинішній витік підтверджує їхню реальність

Три графічні процесори Xe і четвертий Xe4 (Druid) раніше вже офіційно підтвердили. Кожен із них має частину HPG (високопродуктивної графіки) і частину LPG (графіки з низьким енергоспоживанням). Перше покоління архітектури Intel Xe Alchemist ще не увійшло в жоден споживчий процесор. Вона очікується цього року в процесорах Meteor Lake. У них має бути 128 виконавчих блоків, а в Arrow Lake до 192. Інтегровані графічні процесори стануть частиною Tiled GPU, де очікується значний приріст продуктивності порівняно з традиційними інтегрованими чіпами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступні iGPU Xe Alchemist увійдуть до складу процесорів Lunar Lake під ім’ям Xe2 LPG, використовуючи графічну архітектуру Battlemage. Чипи Xe3 LPG у процесорах Panther Lake отримають абсолютно нову архітектуру Celestial. Схоже, у Intel далекосяжні плани щодо власної графіки в процесорах Core. Деякі з цих продуктів доведеться чекати кілька років, а поки варто подивитися, як перше покоління графічних процесорів Xe покаже себе на тлі конкурентів.

Xe iGPU і dGPU існуватимуть одночасно. Також Intel працює над графічними процесорами Xe Battlemage і Celestial для відеокарт верхньої цінової категорії Arc.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.