Vodafone пояснив, навіщо просить перезавантажити смартфон після оплати пакета послуг

Термін дії тарифних планів Vodafone становить 28 днів. За два дні до його закінчення мобільний оператор відправляє абонентам повідомлення про необхідність внесення грошей на рахунок. Якщо на момент оновлення пакета послуг на рахунку не виявиться потрібної суми, то абонент буде примусово переведений на щоденну тарифікацію.

Якщо кошти на рахунку присутні, то Vodafone надсилає повідомлення про необхідність перезавантаження смартфона для набуття новим пакетом послуг чинності. Один з абонентів мобільного оператора вирішив поцікавитися у Facebook, навіщо це потрібно робити.

З відповіді представника Vodafone випливає, що перезавантажувати смартфон більшій частині абонентів не потрібно. Ця рекомендація стосується власників старих моделей мобільних пристроїв. Річ у тім, що без перереєстрації в мережі послуги інтернету можуть працювати в них некоректно. Компанія турбується про те, щоб послуги надавалися всім без винятку абонентам належним чином. Саме тому Vodafone просить перезавантажити смартфон після підключення нового пакета послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.