Аналітики прогнозують скорочення продажів смартфонів у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Світовий ринок смартфонів скоротиться у 2023 році. Такий прогноз аналітиків дослідницької фірми International Data Corporation (IDC).

Аналітики IDC очікують, що у 2023 році світові постачання смартфонів скоротять на 1,1%. Вони пояснюють це слабким попитом та повільнішим відновленням ринку після пандемії коронавірусу, ніж очікувалося спочатку. За прогнозами аналітиків, постачання смартфонів цього року становитимуть загалом 1,19 млрд одиниць.

Втім, падіння буде недовгим. Вже 2024 року, як стверджують аналітики IDC, світовий ринок смартфонів візьме курс на відновлення. За їхніми прогнозами середньорічний темп зростання за п’ять років зафіксується на рівні 2,6%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 1,19 млрд смартфонів, які будуть продані цього року, 967,7 млн ​​припаде на частку Android-пристроїв. Більше половини від загального обсягу поставок, а саме 62%, складуть смартфони з підтримкою 5G. До 2027 року частка 5G-смартфонів на світовому ринку сягне 83%.

Також аналітики IDC дали прогноз щодо ринку складних пристроїв. На їхню думку, цього року цей сегмент зросте на 50% і світові постачання смартфонів зі складною конструкцією досягнуть 22 млн. одиниць.

Якщо говорити про середню ціну продажу смартфонів, яка у 2022 році зросла до 415 доларів, то у 2023 році вона скоротиться до рівня 376 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.