Новини України та Світу

В Україні тимчасово обмежать користування інтернетом та мобільним зв’язком

Share

Українцям можуть тимчасово обмежити користування інтернетом та мобільним зв’язком. Такі обмеження можуть застосувати не на всій території країни, а лише на окремих ділянках. Вимушені обмеження застосовуватимуть на якийсь час — у разі виникнення диверсійної та терористичної загрози.

Хто зможе втручатися в роботу зв’язку та інтернету

Фахівцями підготовлено відповідний законопроект №8185, яким вносяться зміни до деяких законів України. Ці зміни дозволять співробітникам Міноборони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, МВС, УДО, Державної прикордонної служби та Нацполіції втручатися у роботу інтернет-зв’язку та мобільного зв’язку.



Знову дрони

Втручання здійснюватиметься за допомогою безпілотних літальних апаратів, які оснащені потужними системами придушення зв’язку. Зокрема, різними засобами радіоелектроніки або випромінюючими пристроями, які доставлятимуться ближче до позицій ворога за допомогою БПЛА.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Міноборони, СБУ, Службою зовнішньої розвідки, МВС, УДО, Державною прикордонною службою, Нацполіцією можуть бути застосовані радіоелектронні засоби або пристрої спеціального призначення для тимчасового обмеження електронної комунікації (телекомунікації) в окремих місцевостях на час, необхідний для усунення загроз життєво важливим інтересам людини громадянина, суспільства та держави з урахуванням мінімізації обмежень використання електронних комунікаційних мереж та послуг», — йдеться у записці пояснення до законопроекту.

Цей законопроект уже схвалено комітетом Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Члени Комітету рекомендували своїм колегам-депутатам підтримати його у першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Lifecell опинився в центрі скандалу через невдалий жарт

    На сторінці мобільного оператора Lifecell у соціальній мережі Х сталася справжня сварка. Пост, який замислювався, як смішний, став причиною…

    01.05.2024

    Суббренд Xiaomi розкрив подробиці про розумне кільце Amazfit Helio

    Ще в січні на виставці CES суббренд Xiaomi, Huami, представив смарт-кільце Amazfit Helio, призначене для…

    01.05.2024

    Оновився рейтинг найпотужніших Android-смартфонів за версією AnTuTu

    Розробники популярного бенчмарку опублікували новий рейтинг продуктивності Android-флагманів за підсумками квітня 2024 року. Список вийшов…

    01.05.2024

    iOS 17.5 додає на iPhone абсолютно новий режим роботи

    Компанія Apple додала до iOS 17.5 новий режим для ремонту смартфона. Про це пише MacRumors.…

    01.05.2024

    За якого відсотка треба ставити смартфон на зарядку

    Деякі люди ставлять мобільний пристрій на зарядку лише тоді, коли рівень заряду батареї виявляється нижчим…

    01.05.2024

    Представлена ​​рожева відеокарта Geforce RTX 4060 із зображенням кота

    Популярна відеокарта GeForce RTX 4060 отримала незвичну версію. Тепер вона не тільки стане в нагоді…

    01.05.2024