Новини України та Світу

Vodafone значно підвищить ціни: як зміняться тарифи з 7 березня

Share
Час читання: 2 хв.

Мобільний оператор Vodafone повідомив про зміну базової вартості дзвінків за кордон. Також запропонував абонентам, які часто користуються послугою розмов у країнах ЄС, доплатити кошти та отримати більше хвилин і гігабайт інтернету.

Про це йдеться на офіційному сайті Vodafone.

Ви отримали SMS про зміну вартості дзвінків?

Поки Україна ще не приєдналася до зони роумінгу ЄС, абонентам потрібно платити за дзвінки та SMS до Європи. Для українців переважно діють комерційні тарифи: компанія Vodafone за допомогою SMS сповістила клієнтів про зміну вартості дзвінків. Так, з 7 березня 2023 року тарифи мобільного оператора стануть такими:

  • 25 грн/15 хв – у 16 ​​країн (після використання 20 пакетів мін на добу буде 5 грн на добу);
  • 30 грн/5 хв – у 14 країн;
  • від 30 грн. на інші напрямки;
  • вартість SMS за кордон – 6 грн/SMS.

Повідомлення про зміни почали отримувати клієнти компанії, які користуються найдешевшим тарифним планом, що не включає роумінг . У той час як абоненти з дорожчими тарифами можуть використовувати надану кількість хвилин у межах своєї пропозиції.

До всього, Vodafone пропонує підключити акцію «Доступний роумінг» та отримати 10 ГБ та 100 хвилин для розмов у країнах ЄС. За це доведеться доплатити 50 грн або, знов-таки, змінити тарифний план на дорожчий, де послуги вже включені.

Єдина зона роумінгу

Передбачається, що цього року Україна може приєднатися до роумінгу, який діє на територіях усіх країн ЄС. Цю ініціативу впровадили ще у 2017 році, скасувавши оплату за телефонні дзвінки та SMS та зробивши для всіх мешканців Європейського Союзу єдині «домашні» тарифи . Поки що Україна не входить до складу ЄС, тож абоненти мають оплачувати послуги дорожче.

Проте після повномасштабного вторгнення українці можуть безкоштовно користуватися роумінгом, якщо вони перебувають на території ЄС. Оператори ЄС та України у лютому цього року продовжили відповідну угоду, а голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що переконана у швидкому приєднанні України до єдиного роумінгового простору ЄС на постійній основі.

Не лише Vodafone підвищує вартість тарифів, де включено користування роумінгом. Абоненти Київстару мають купити стартовий пакет «Ваш вибір» за 175 гривень на місяць , щоб отримати 2,5 ГБ безкоштовного мобільного інтернету та 100 хвилин на дзвінки до європейських країн.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Vodafone
  • Останні записи

    Apple може поєднати в iPhone 17 Pro клавіші гучності та дії в одній кнопці

    Інформатор Majin Bu повідомляє, що йому стало відомо про зміни в моделі iPhone 17 Pro.…

    02.10.2024

    Штучний інтелект навчився діагностувати депресію через знімки очей

    Вчені з університету Стівенса (США) розробляють системи на основі штучного інтелекту (ШІ), які здатні виявляти…

    02.10.2024

    ChatGPT навчився прикидатися шахраєм

    Штучний інтелект (ШІ) відкриває перед нами воістину безмежні можливості. Однак не всі люди використовують цей…

    02.10.2024

    Новий геймплейний трейлер ремейку Silent Hill 2 показали на TGS 2024

    На заході Tokyo Game Show 2024 було представлено геймплейний трейлер ремейку культового хорору Silent Hill…

    02.10.2024

    Новий iPhone SE втратить кнопку Home

    Новий iPhone SE стане ще більш привабливим для економних покупців, втративши кнопку Home, але отримавши…

    02.10.2024

    Порівняння Galaxy S24 FE і Galaxy A55: В чому переваги новинки

    Того ж дня, коли Xiaomi представила свою серію смартфонів 14T, компанія Samsung випустила Galaxy S24…

    02.10.2024