Обережно: фейкові Дія, єПідтримка та Приват24

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-яка інформація про банківський рахунок може дозволити шахраям скористатися коштами.

Переходьте лише на перевірені посилання

Зазначається, що не варто переходити за підозрілими посиланнями.

«Посилання на Приват24, Дію, є Підтримку, телеграм-боти тощо. – Це шахрайські посилання. Єдиний офіційний ресурс для отримання допомоги онлайн — це сайт єДопомога https://aid.edopomoga.gov.ua/ (посилання має виглядати тільки так!). Ми не надаємо жодних посилань на банківські системи та не співпрацюємо з банківськими установами! Посилання на будь-який банк – це шахраї та спроба вкрасти Ваші гроші! Будьте пильні та обережні!», — зазначили у Фонді.

Також благодійники звернули увагу, що працівники банківських установ не консультують щодо виплат чи будь-яких інших питань у соціальних мережах та месенджерах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Якщо Вам написала людина під виглядом банківського працівника — це шахраї! У жодному разі не передавайте будь-якої інформації про Вас цим людям!», — йдеться у повідомленні.

Де отримати правдиву інформацію

Адміністратори Фонду консультують лише у чаті

«Якщо треті особи пишуть вам у приватні повідомлення від імені Благодійного фонду «Право на захист» та просять додаткову інформацію про ваші банківські картки/пін-коди/CVV коди — блокуйте їх! Це шахраї, які намагаються вкрасти Ваші кошти! У кожного адміністратора чату навпроти назви каналу (у правому верхньому куті кожного повідомлення) можна побачити ім’я людини, яка дала Вам відповідь. Якщо Ви не бачите імені – це шахраї!», – повідомили у Фонді.

Українців закликали не публікувати персональну інформацію (ПІБ та номери телефонів) у чаті, якщо про це не попросив адміністратор чату.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.