Samsung стала найбільшим постачальником телевізорів у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року Samsung знову виявилася провідним світовим брендом на ринку телевізорів за обсягами виторгу. Це дуже важливе досягнення, особливо з огляду на те, що компанія, незважаючи на зусилля конкурентів, залишається лідером уже сімнадцятий рік поспіль. Вперше виробник став ТВ-брендом №1 у світі ще 2006 року і з того часу зберігає свої позиції.

За даними дослідників компанії Omdia, на частку виробника припало 29,7% усієї виручки від глобальних продажів телевізорів у 2022 році. У преміум-сегменті з вартістю телевізорів від $2500, на частку Samsung і взагалі припадає 46,2% продажів у грошовому вираженні, причому в цьому плані компанія тримає планку в 40% і вище з 2019 року. Більше того, минулого року Samsung довела абсолютне лідерство в сегменті телевізорів з діагоналлю понад 75 дюймів, завоювавши тут 48,6% ринку — це більше, ніж сукупні продажі інших преміум-брендів, які займають у цій ніші з другої по шосту позицію.

У 2022 році компанія продала 9650000 преміальних моделей з панелями на квантових точках, вони ж QLED (включаючи Neo QLED). З моменту прем’єри QLED-технології в 2017 році до кінця 2022 року, Samsung продала понад 35 млн. відповідних телевізорів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, в самій Samsung стверджують, що залишилися на лідируючій позиції завдяки увазі потреб покупців і постійному впровадженню нових технологій. Так, вже в 2009 році з’явилися LED-телевізори, перші смарт-моделі почали продавати з 2011 року, а в 2017 представлені QLED-моделі, після чого в 2018 була прем’єра нових QLED, але вже з дозволом 8К.

Відомо, що у 2021 році південнокорейський виробник представив серію телевізорів Neo QLED на основі технологій Mini-LED, а у 2022 році з’явилися і Micro-LED моделі, прем’єри продовжуються і у 2023 році. Крім того, з’явилися кілька стильних іміджевих преміум-серій на зразок The Frame, The Serif, The Sero та The Terrace, а також проектори The Freestyle та The Premiere та навіть пульт Solar Cell Remote з живленням від навколишнього світла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.