Дуров заявив, що Telegram за популярністю поступається лише WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подібною інформацією підприємець та творець месенджера поділився у своєму телеграм-каналі, навівши статистичні показники.

«За останні п’ять років Telegram перевершив Facebook Messenger і став найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями. Telegram зараз поступається лише WhatsApp і з кожним роком скорочує відставання. Не дивно, що наші конкуренти стурбовані!  – Повідомив Павло Дуров.

У своїй заяві він посилається на дані журналу Fortune. Згідно з опублікованою там інформацією, частка Telegram у світовому обміні повідомленнями становить 31%, Facebook Messenger – 21%, WhatsApp – 44%.

Про яку занепокоєння йдеться, підприємець не уточнив, але заочні суперечки між представниками двох месенджерів справді виникають нерідко. Остання сталася минулого тижня. Глава WhatsApp Уілл Кеткарт заявив, що Telegram не забезпечує наскрізне шифрування і надає третім особам потенційний доступ до інформації навіть із секретних чатів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У грудні 2022 року аналітики Sensor Tower оприлюднили результати дослідження, згідно з якими Telegram став найбільш завантажуваним месенджером у Європі в період з 2019 по 2022 рік.

Крім того, співробітники компанії Brand Analytics, яка займається моніторингом соцмереж та медіа, провели дослідження активності месенджерів. У результаті було зроблено висновок, що у Telegram спостерігається рекордне зростання користувачів і листування. Так, за один лише жовтень 2022-го кількість активних користувачів месенджера збільшилась на 58%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.