Київстар, Vodafone та Lifecell заговорили про зниження вартості зв’язку

Трійка найбільш популярних українських операторів мобільного зв’язку – Київстар, Vodafone та Lifecell різко підвищили тарифи на свої послуги, чим, природно, викликали невдоволення споживачів. Мобільні оператори пояснюють такі непопулярні рішення різким підвищенням собівартості своїх послуг. Але разом з тим вони акцентують увагу на тому, що фактично вартість зв’язку стала дешевшою.

Про парадокси ціноутворення у мобільному зв’язку розповів telegraf.

 

 

Тарифи на зв’язок підвищили усі мобільні оператори. Наприклад, Lifecell вже у лютому підвищить вартість свого популярного тарифу “Хендмейд” на 40 гривень. При цьому клієнти мобільного оператора найбільше обурені тим, що підвищення вартості відбувається на тлі катастрофічного зниження якості послуг.

“У лайфцелу навіть 3G подихає через 10 хвилин після відключення (і це в центральних районах Києва!!!). У спальних зв’язках тупо немає. Жлоби. Акуми закуповуйте і ставте, а потім ціни піднімайте”, “Де зв’язок??? платимо???”, “Огидний зв’язок”, – обурюються клієнти.

На своє виправдання Lifecell заявив, що не може не підвищувати вартості своїх послуг. Через війну подорожчало все: нове обладнання, яке доводиться закуповувати та міняти після кожного обстрілу, паливо, логістика. До того ж доводиться закуповувати генератори, причому навіть резервні, щоб мати можливість забезпечувати безперервний зв’язок. До того ж потрібно підвищувати зарплату персоналу, оскільки ціни на все зростають.

Підвищив вартість своїх послуг і Київстар . З 1 лютого абонентам підвищили розцінки за багатьма тарифними планами. Зокрема, зросли в ціні тарифи, що входять до популярних лінійок “Київстар ТВ” та “Всі разом”.

У Київстару кажуть, що без підвищення тарифів не обійтися ніяк. Адже під час війни дуже зросли витрати на обладнання. Його доводиться купувати за тверду валюту, а значить, потрібно витратити набагато більші суми в гривнях. При цьому споживачі платять за послуги також у гривнях. І тому немає нічого дивного у тому, що ціни зростають.

Ті ж проблеми має і у Vodafone Україна. Vodafone заздалегідь попереджав своїх клієнтів, що ціни на мобільний зв’язок підвищуватимуться. Так, з 10 лютого цей мобільний оператор підвищив тарифи одразу на 60 гривень, скасувавши при цьому безліміт на Telegram.

При цьому в компанії зазначають, що насправді вартість зв’язку стала нижчою, оскільки зріс обсяг мобільного інтернету, що входить до пакету послуг.

“За останній рік ціна за гігабайт у тарифах Vodafone Україна знизилася на 12%”, – йдеться у повідомленні.

До речі, інші оператори також дали споживачам більший обсяг інтернету. Тому вони наполягають на тому, що тарифи не підвищуються механічно, а лише зі зростанням обсягу послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.