Монстр на 24 ядра: Новий Intel Core i9-13980HX став лідером рейтингу продуктивності PassMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий процесор Intel Core i9-13980HX, нехай і із запізненням, але все-таки дістався бази даних популярного бенчмарку PassMark. Як і очікували експерти, 24-ядерний монстр від «синіх» одразу очолив рейтинги серед мобільних процесорів.

Термін “мобільний монстр” прикріпився до 24-ядерного Intel Core i9-13980HX зовсім недарма. Процесор працює на частоті 5,6 ГГц, завдяки чому йому вдалося набрати в PassMark значні 54 483 бали, випередивши свого молодшого родича Intel Core i9-13900HX майже на 3000 балів. Останній до речі, виконаний у тій конфігурації, проте має частоту бусту до 5,4 ГГц.

Примітно, що лише тиждень тому беззаперечним лідером рейтингу бенчмарку у списку мобільних процесорів була новинка від компанії AMD. Процесор Ryzen 9 7845HX тепер виявився не здатним ефективно конкурувати з новими розробками від Intel, проте її не можна назвати старшим CPU в лінійці червоних. Експерти на цьому фоні рекомендують дочекатися результатів тесту топового каменю серії – 16-ядерного Ryzen 9 7945HX. Не виключено, що лідерські позиції PassMark після цього знову не зможуть встояти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.