Новини України та Світу

Що зміниться для користувачів Google у 2023 році

Share

За словами Google, нові функції вплинуть на те, як користувач шукатиме інформацію. День тому Microsoft представила “Новий Bing” – браузер із вбудованим ChatGPT. У Google не стали довго чекати та представили своє бачення майбутнього.

Що з’явиться

1. Пошук по екрану

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер користувач може переглядати фото та відео, а потім викликати «помічника Google», щоб запитати, що відображається на екрані. Наприклад, алгоритми визначать, яка знаменитість зображена на фото чи якась пам’ятка показана на відео.

Функція трохи нагадує пошук акторів і музики в онлайн кінотеатрах, але фішка Google в тому, що нововведення працює по всій системі.

2. Bard

У 2023 році в Google Пошуку з’явиться Bard – нейромережа, яка генерує текстові відповіді за коротким запитом. Докладніше про можливості Bard ми розповідали тут. Схожа система має «Новий Bing» від Microsoft. Прочитати про нього можна за посиланням.

У Bard дві фішки. Перша: ІІ вміє підтримувати ваші запити. Наприклад, якщо спитати про якесь сузір’я, алгоритми запропонують дізнатися, коли його можна буде побачити в найближчій до вас точці. Друга: якщо поставити ІІ-чату питання, на яке немає однозначної відповіді, він запропонує кілька точок зору.

3. «Мультипошук»

Новий сервіс – пошук з використанням зображень і тексту одночасно; Може шукати щось по фото з камери, а потім уточнювати свій запит текстом, наприклад, ви сфотографували чорну футболку і написали текст “біла”, тепер Google буде показувати те, що ви шукаєте Можна сфотографувати незнайомий предмет (страву або рослину) і знайти його поблизу на карті (в ресторані або садовому магазині).

Вперше “Мультипошук” представили у вересні 2022 року. Тепер функція розгортається у всьому світі.

4. Аналог DALL-E

На заході Google розповіла, що вона працює над нейромережею, яка генерує картинки за текстовим описом (своя версія Stable Diffusion та Midjourney).

Продукт поки не має назви і точної дати виходу. Відомо лише, що нейромережа стане частиною екосистеми компанії найближчим часом. Поява у вільному доступі очікується вже цього року (трохи запізно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024