iPhone почали різко втрачати популярність у всьому світі: чому так сталося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Apple опублікувала квартальний звіт, який показав 13-відсоткове падіння прибутку. На це вплинуло скорочення прибутків від продажу iPhone. Чому так сталося?

Як зазначає експерт, причин падіння продажів iPhone кілька. Одна з них – маркетинговий прорахунок. У Apple, мабуть, думали, що iPhone 14 Plus має стати бестселером, але цього не сталося. Люди воліли купувати Pro-моделі з нового покоління, в результаті середня ціна проданого iPhone зросла, але масові молодші моделі продавалися гірше. На них припадає істотна частка прибутку.

Ще один фактор падіння продажів – виробничі проблеми на заводах Foxconn у Китаї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інші фактори спаду не специфічні для Apple, а загальні для всієї індустрії — аномально високі продажі гаджетів, які підігріваються спочатку самоізоляцією під час пандемії COVID-19, а потім — дефіцитом напівпровідників, аукнулися різким відскоком вниз через перенасичення ринку.

Харитонов також зазначив, що відсутність інновацій у нових iPhone слабко впливає на продаж. «Ще з виходу лінійки iPhone 11 восени 2019 смартфони Apple отримують нововведення “по чайній ложечці”. Але це не завадило ажіотажно добре продаватись моделям iPhone 13, у яких відмінностей від iPhone 12 було ще менше, ніж у iPhone 14 у порівнянні з iPhone 13», — додав експерт.

Харитонов вважає, що Apple могла б відчутно збільшити продаж випуском iPhone SE/iPhone 15R на базі iPhone 14 за доступнішою ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.