Українці почали обмінювати лампи на нові LED-лампочки через Дію: як отримати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українці мають можливість безкоштовно обміняти старі лампочки розжарювання на енергоощадні LED-лампи. За підрахунками уряду, така заміна допоможе заощадити до 1,5 ГВт електроенергії, що рівнозначно вивільненню близько півтора атомних енергоблоків. Поки обмін буде проводитись в режимі бета-тестування на території 6 областей. Якщо ж механізм буде відпрацьовано, то обмін почнеться на території України. Послуга в режимі бета-тесту буде доступна у Черкасах, Вінниці, Львові та Одесі. Очікується, що до кінця місяця програма діятиме по всій країні. Громадяни отримають до п’яти енергозберігаючих лампочок замість звичайних ламп розжарювання.

«На першому етапі плануємо замінити до 500 тис. ламп у шести регіонах України. Після цього, орієнтовно за два тижні, проєкт запуститься у звичайному режимі по всій території України», – повідомили в уряді.

Близько 30 мільйонів енергоощадних світлодіодних лампочок для України закупить Єврокомісія, а 5 мільйонів – Франція. Для обміну необхідно подати свою заявку у державному порталі «Дія» та відвідати найближче відділення «Укрпошти» зі старими лампами. Учасником можуть стати повнолітні громадяни всього один раз.

Недолік поки в тому, що не всі пенсіонери користуються державним порталом. А купівля таких лампочок не є дешевим задоволенням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.