До 2030 SSD-диски з об’ємом пам’яті 100 ТБ стануть стандартом

Samsung є світовим лідером у розробці обладнання для зберігання даних. Компанія володіє найкращими технологіями для виробництва NAND- та флеш-пам’яті. В даний час спостерігається підвищення інтересу до SSD-дисків, які стали провідним стандартом у галузі. Переваги твердотільних накопичувачів незаперечні, а ціни на них поступово знижуються, роблячи їх доступними для більшої кількості користувачів.

Корейський гігант розкрив подробиці своєї дорожньої карти наступного десятиліття. Найбільш захоплюючі плани пов’язані з розробкою найбільш досконалої на сьогоднішній день пам’яті NAND. Архітектура, про яку йдеться, матиме унікальну структуру, що складається з більш ніж 1000 окремих верств. Як очікується, вона стане реальністю до 2030 року.

Samsung сподівається випередити своїх основних опонентів із впровадженням цієї технології. Для порівняння: SK Hynix і Micron вже оголосили про плани з випуску аналогічних продуктів із 238 та 232 шарами відповідно. Як ви бачите, конкуренти також не сплять, і це сприяє зниженню вартості SSD у всьому світі.

Ринкова ціна твердотільних накопичувачів вже досягла рекордно низького рівня: SSD ємністю 2 ТБ зараз можна придбати приблизно за 100 доларів. А збільшення кількості верств забезпечить як зниження ціни, а й вищу швидкість роботи.

Що стосується планів компанії Samsung, то протягом найближчих двох років вона збирається перейти від 1 ТБ TLC V-NAND до 2 ТБ, а до кінця десятиліття очікується випуск чіпів NAND ємністю 16 ТБ. Схоже, ми зараз знаходимося на початку цікавих подій, пов’язаних з інноваціями в галузі твердотільних накопичувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я