Український інженер спроектував для ЗСУ безпілотник-бомбардувальник Skynetua

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Михайло Дронов, який розробив лінійку БПЛА Skynetua, представив новий дрон. Про подробиці проекту конструктор літальних апаратів розповів у Facebook.

З опублікованого Дроновим повідомлення випливає, що новий дрон належить до класу бомбардувальників. Перший технічний політ було здійснено ним 27 січня. З розвитком проекту інженер масштабує літальний апарат. На виході повинен вийти дрон з дальністю польоту до 50 км. Він зможе брати на борт до 3 кг корисного вантажу.

Ідея зі створення БПЛА-бомбардувальника спала на думку Дронову, оскільки, за його словами, безпілотники-камікадзе «заходять» далеко не всім. Дрони такого класу коштують недешево. При цьому вони повністю знищуються на момент зіткнення з метою. БПЛА-бомбардувальники щодо цього набагато вигідніші, оскільки вони є багаторазовими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вигадувати назву безпілотнику Дронов не став. На його думку, у цьому немає жодного сенсу. Є лінійка Skynetua, до складу якої входить три безпілотні комплекси різного призначення. У ній не вистачало лише дрона-бомбардувальника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.