“Дія” отримає нові функції: тепер у додатку можна розмитнити авто

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Профільний комітет Верховної Ради розпочав розгляд законопроектів №7466 та №7468 , згідно з якими митне оформлення транспортних засобів здійснюватиметься через додаток «Дія» за новою формулою. У цій формулі враховуватимуться вік автомобіля, тип або об’єм двигуна (його потужність). Про це повідомляє керівництво комітету та голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram .

Нова система розрахунку

«Митний збір стягуватиметься відповідно до нової системи розрахунку. Вводьте в калькуляторі три характеристики – рік авто, тип або об’єм двигуна або його потужність, якщо є електрокар. Далі система автоматично розрахує вартість авто», – зазначив Федоров.

При митному оформленні береться до уваги вартість транспортного засобу, що, на думку авторів нової ініціативи, створює умови для потенційних маніпуляцій та містить корупційні ризики.

Калькулятор «розмитнення» у справі — Ви будете приємно вражені цифрами

Вже зараз за цим посиланням є тестова версія послуги, в якій можна розрахувати вартість митного платежу, ввівши рік виготовлення ТЗ, тип двигуна та його робочий об’єм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Федорова, за новою формулою розмір митного платежу буде меншим.

«Наприклад, у вас є Audi A3 2006 року на дизелі та з об’ємом двигуна 2 літри. За новими правилами заплатіть 80 132 грн. замість 143 500 грн», — уточнив міністр.

  • старая платежка 143 500 грн
  • новая платежка 80 132 грн
  • економія 63 358 грн

За оцінками першого заступника голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка, законопроекти будуть розглянуті у Верховній Раді вже у лютому.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.