Xbox Developer_Direct – що показали на презентації

Презентації у форматі Direct (тобто прямі презентації), набувають все більшої популярності. У їхніх рамках такі компанії як Nintendo, Sony, Blizzard та Capcom напряму розповідають новини та презентують проекти своїм фанатам. Зараз компанія Microsoft провела офіційну презентацію Developer_Direct, у рамках якої було презентовано ряд нових ігор для для платформ Microsoft та власників підписки Game Pass. Формат конференції був схожий на інші Direct, але у ньому вага була присвячена не лише іграм, але і їхнім творцям.

Формат презентації передбачав колаборацію між Xbox та Bethesda Software. Презентація була досить короткою, але насиченою – вона тривала 44 хвилини, але у її рамках показали 5 проектів (усі 5 будуть доступними як на PC та Xbox, так і для власників підписки Game Pass). Ми підготували для вас матеріал з оглядом найважливіших новинок.

Minecraft Legends

Новий Minecraft Legends – це спін-оф популярної пісочниці Minecraft, який, судячи зі всього, буде в новому для франшизи жанрі. Так, Minecraft Legends – це багатокористувацька екшн-стратегія, що отримає сюжетний режим з можливістю проходження в кооперативі, а також режим PvP з процедурною генерацією середовища. Вихід гри запланований вже на 18 квітня цього року.

Forza Motorsport

У рамках презентації нової, вже восьмої частини у серії Forza нам продемонстрували дуже красиві кадри з майбутньої гри Forza Motorsport, що має вийти вже цього року. Презентація була сфокусована на візуалі Motorsport: деталізоване болото, пошкодження та “бойові шрами”, що з’являються на ваших машинах. Окрім цього, у грі з’явилась динамічна зміна вигляду в залежності від періоду доби, а також рослинність на узбіччі траси. У грі буде понад 500 ліцензованих спортивних автомобілів, а також можливість застосувати до них понад 800 покращень.

Hi-Fi Rush

У рамках всієї конференції не було майже нічого неочікуваного, окрім гри Hi-Fi Rush, презентація якої стала свого роду сюрпризом. Її розробку веде японська студія Bethesda Tango Gameworks. Вона була заснована творцем Resident Evil Синьдзі Мікамі у 2010 році та фокусувалась на розробці хоррорів, а минулого року стала частиною Bethesda. Серед попередніх проектів компанії є The Evil Within (2014), а також Ghostwire: Tokyo (2022).

Концепція Hi-Fi Rush дуже цікава – це ритм-екшн. Ключова особливість – оточенням гравця керує музика. За сюжетом, рокстар-початківець Чай та його команда кидають виклик злісній мегакорпорації. Усі об’єкти ігровому світу Hi-Fi Rush пульсують в ритм музики, що робить проект ще цікавішим. Що цікаво, для гри ліцензоване використання музики таких груп, як The Black Keys та Nine Inch Nails. Проект вже вийшов на Xbox Series X, Xbox Series S та на ПК (також він доступний власникам підписки Game Pass).

Redfall

Студія Arkane, що подарувала нам такі проекти, як Dishonored, Prey 2017 та Deathloop, зараз веде роботу над Redfall. Це пісочниця-шутер (від першої особи) з можливістю кооперативного проходження вчотирьох. Сетинг гри – готичні перестрілки з вампірами. Компанія Arkane повідомляє, що у цій грі буде найбільший світ зі всіх, які вона створювала. Проект – свого роду “Left 4 Dead з вампірами”. Ймовірно, у грі буде багато способів проходження, з різними завершеннями. Вихід Redfall запланований на 2 травня цього року.

The Elder Scrolls Online: Necrom

У The Elder Scrolls Online з’явилося нове доповнення – Necrom. Воно додає багато нового контенту: новий клас Arcanist, нові пригоди, у грибному королівстві Морровінду є новий острів, який можна досліджувати, та багато іншого. Вихід доповнення на ПК запланований на 5 червня, на консолі – 20 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.