Пошуковик Google зміниться назавжди – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Google має намір представити свого конкурента системі ChatGPT від OpenAI. Про це пишуть в Engadget.

Раніше ми вже розповідали про новий світовий тренд — нейромережевий чат-бот ChatGPT. Цей сервіс буквально підірвав інтернет; ним користуються діти у школі, журналісти та пенсіонери, деяким людям він навіть замінює класичну пошукову систему. Спробувати його можна навіть в Україні. Схоже, Google серйозно стривожена такою популярністю пошукового ШІ.

Згідно з джерелом, Google незабаром представить власну ШІ-розробку AI Search, яка має скласти конкуренцію ChatGPT. Загалом у 2023 році (швидше за все, у травні) компанія збирається представити не менше 20 програмних продуктів на базі нейромереж. Вінцем цих планів стане свій чат-бот для пошукової системи Google.

Зараз розробники та експерти Google працюють над тим, щоб їхня нейромережа AI Search видавала найбільш вірну інформацію і подавала її в етичній формі. Повідомляється, що при розробці пошукового чат-бота в пріоритеті у компанії безпека даних, точність інформації, що видається, і швидке блокування фейків.

Цікаво, що анонс майбутнього конкурента ChatGPT від Google збігся з масовим скороченням співробітників — загалом Google звільнила близько 12 000 людей.

“Я впевнений у величезних можливостях, що відкриваються перед нами, завдяки силі нашої місії, цінності наших продуктів і послуг та нашим раннім інвестиціям в ІІ” , – написав Сундар Піча, гендиректор Google. Нагадаємо, що раніше на хвилі популярності ChatGPT про інвестиції в пошукові ІІ оголосили Bing і Microsoft. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.