Головна Новини України та Світу У Держспецзв’язку назвали області з найгіршим мобільним зв’язком

У Держспецзв’язку назвали області з найгіршим мобільним зв’язком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь заявив про те, що найбільші труднощі з доступністю мобільного зв’язку в Україні внаслідок пошкоджень інфраструктури мають Запорізька, Донецька, де доступно 47,6% та 39,3% від загальної кількості базових станцій, а також Луганська область.

За його словами, у зв’язку з відключеннями електроенергії значних труднощів із зв’язком зазнають Одеська (67,6%) та Черкаська області (68,4%), тоді як на решті території країни доступність мобільного зв’язку становить не менше 70% від загальної кількості базових станцій.

“Оператори (мобільного зв’язку) забезпечують резервним харчуванням не лише базові станції, а й усі підсистеми мережі – це десятки тисяч об’єктів. Зараз усі ключові елементи мереж операторів зарезервовані”, – сказав Щиголь, нагадавши, що після перших масованих атак росіян на енергоінфраструктуру цей показник впав до 40%.

Глава Держспецзв’язку зазначив, що війна завдала значних збитків та руйнування телекомунікаційної інфраструктури більш ніж у 10 регіонах, а на відновлення сектора необхідно $1,8 млрд.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення мобільні оператори сумарно вже відновили понад 3,2 тис. км оптоволоконних ліній, 1,2 тис. базових станцій, збудували понад 1,5 тис. нових базових станцій мобільного зв’язку, посилили енергонезалежність та модернізували понад 8 тис. станцій із 37 тис. наявних у країні. Загальні інвестиції у розвиток мобільних мереж у 2022 році оцінюються щонайменше у 8 млрд грн, уточнив Щиголь.

Він додав, що, окрім прямих руйнувань, інфраструктура інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в Україні регулярно зазнає кібератак: за шість місяців повномасштабної війни зафіксовано 1123 кібератаки, спрямовані на всі сектори економіки України, включно з ІТ та телекомунікаціями.

За його словами, за весь минулий рік кількість кібератак становила 2194, чверть з яких була спрямована проти уряду та місцевих органів влади. 90% кібератак на українську інфраструктуру походить із Росії. Це підтверджує, що кібератаки стали повноцінною складовою війни та є доповненням до кінетичних дій, наголосив глава відомства.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: