Apple перейде на екрани microLED. Чим ця технологія краща за OLED

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple планує перевести Apple Watch, iPhone, iPad та Mac на дисплеї, виготовлені за технологією microLED. Як повідомляє агентство Bloomberg, компанія вивчає такі матриці з 2017 року . Пояснюємо переваги microLED перед OLED.

microLED — как OLED, но без органики

Один із головних мінусів OLED-панелей – схильність до вигоряння. Перша буква в назві технології означає органічну природу світлодіодів. Такі компоненти мають обмежений термін служби, який скорочується ще сильніше у разі підвищення яскравості.

В основі світлодіодів microLED лежить неорганічний матеріал – нітрид галію. Він захищений від вигоряння. До того ж, розмір одного такого світлодіода суттєво зменшений, у тому числі завдяки відсутності поляризаційного шару. А потенційна яскравість, навпаки, помітно вища: Samsung демонструвала панелі з піковим показником 4000 ніт, що вдвічі перевищує можливості OLED.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на відмінності екранів OLED від microLED, останні називають версією OLED. Адже переваги нині поширеного стандарту OLED зберігаються: дисплей все ще складається з окремих діодів без зовнішнього підсвічування, внаслідок чого можлива нескінченна контрастність та відсутність спотворень під кутом.

А що пропонує Apple?

Як заявляє журналіст Bloomberg Марк Гурман, Apple планувала випустити перший пристрій із microLED-дисплеєм власної розробки ще 2020-го. Проте інженери зіткнулися з технічними труднощами, а менеджери з високою вартістю таких компонентів.

Останню проблему навряд чи вирішили через три роки. Представлений на CES 2023 телевізор Samsung з microLED-матрицею коштує щонайменше 80 000 доларів. Багато в чому це пов’язано з немалою площею панелі, яка складається з дорогих microLED-світлодіодів.

Саме тому Купертіно почне обкатувати перспективну технологію за допомогою випуску пристрою із невеликим дисплеєм. Цим гаджетом стане розумний годинник Apple Watch Ultra. Повідомляється, що аксесуар надійде у продаж у 2024 році. Потім “яблучна” корпорація планує перейти до оновлення екранів iPhone, iPad і навіть Mac.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.