ПриватБанк заспокоїв клієнтів: картки блокуватимуть не всім

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ПриватБанк не завжди потребує підтвердження прибутків клієнта, навіть якщо вони перевищують 500 тис. грн.

Як інформують в установі, хвилюватися з приводу перевірок фінансового моніторингу як під час воєнного стану, так і за мирних часів немає причин, оскільки понад 99% платежів та переказів клієнтів не потребує додаткового підтвердження від клієнта.

Так, у банку розроблено та впроваджено сучасну автоматизовану систему, яка дозволяє мінімізувати звернення до клієнтів і покликана виявляти ті операції, які можуть становити ризик для клієнтів та банку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тобто лише за значної різниці між інформацією банку щодо фінансового стану клієнта, рівня його доходів та обсягом операцій за рахунками банк звертатиметься до клієнтів для надання пояснень, а по можливості, документів, що підтверджують. Надати пояснення та документи клієнт може як у відділенні, так і онлайн.

Які засоби не проходять контроль

Не проходять контроль кошти, спрямовані на:

  • на підтримку ЗСУ;
  • на благодійні організації;
  • на волонтерські програми.

” За умови зрозумілого для Банку джерела походження доходу Клієнту, як, наприклад, отримання заробітної плати або бонусів, жодні питання не будуть підніматися “, – зауважили в банку.

Обмеження від ПриватБанку

Нагадаємо, ПриватБанк запровадив обмеження на витрати на картки клієнтів, якщо ті не підтвердять або відмовляться документально підтвердити свої доходи.

Йдеться про оборот у 500 тис. грн на місяць. Як заявили в банку, у таких випадках клієнта буде запрошено джерела походження коштів, а також попросять актуалізувати анкетні дані, зазначені раніше в розділі про доход.

Клієнти отримають від банку запит на надання документів через Приват24, Viber, SMS або дзвінок співробітника відділення. При відмові/ігноруванні клієнта надавати в банк необхідні документи на карткові рахунки будуть накладені обмеження на видаткові операції », – зазначили у ПриватБанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.