У США назвали головний мінус передачі Україні західної бронетехніки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передача Україні бронетехніки США, Францією та Німеччиною призведе до оперативних проблем у ЗСУ. Американські фахівці доктор Едвард Сало та доцент Бен Хазен спрогнозували оперативні проблеми в української армії через одночасне постачання США, Німеччини та Франції своєї бронетехніки.

Нагадаємо, США пообіцяли поставити Україні БМП Bradley, Німеччина – БМП Marder та додаткову батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot, а Франція – колісні танки AMX-10RC. Але саме така різноманітність техніки і призведе до проблем, вважають експерти. Крім того, поставки з різних джерел потребують різних логістичних ланцюжків, що також спричинить труднощі.

На думку фахівців, впровадження трьох нових і абсолютно різних броньовиків призведе до плутанини та складнощів в обслуговуванні через різні технологічні підходи. До того ж, навчання роботі з цією технікою має бути індивідуальним для кожної моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Забезпечення солдатів різним речовим спорядженням і рюкзаками ще можна зрозуміти, але надання військовим трьох різних бойових машин піхоти з трьома різними протитанковими ракетами призведе до оперативних проблем”, – зазначили експерти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.