Головні переваги танків – чому вони потрібні Україні

Leopard називають “братом” американського Abrams. При цьому останні версії Leopard 2 – навіть важчі за Abrams. У них майже однакова гармата, якщо ми беремо Leopard до версії 2A6, але різниця полягає тільки у бронюванні та двигуні.

  • Танки можуть суттєво посилити спроможності ЗСУ. Саме західні “Леопарди” на голову переважають російські танки за дальністю стрільби, точністю, якістю, маневровністю тощо.
  • Військовий експерт Андрій Харук відзначив, що сучасні “Леопарди” набагато кращі за радянські танки. Усі танки радянського походження – Т-64, Т-72, Т-80, Т-90, які використовують ЗСУ мають суттєву ваду: механізм заряджання розташований буквально в бойовому відділенні. Натомість у західній техніці такого немає.

Експерт Петро Черник зазначив, що з погляду логістики нам більше підійшли б танки Leopard 2. Вони і за тактико-технічними характеристиками є набагато кращими за американські Abrams. Він додає, що Leopard серед танків – це своєрідний “Мерседес”.

Українська армія зможе отримати західні танки та підготуватися до їхнього використання протягом кількох тижнів. Експерти стверджують що сам процес навчання не складніший, ніж підготовка САУ, які вже отримала Україна.

До слова, раніше зазначали, що після отримання західної зброї ЗСУ зможуть провести наступальну операцію. Навіть якщо Росія щось протиставить, їй це буде зробити набагато складніше, ніж зараз.