Названо найпопулярніший комп’ютер Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики CIRP провели опитування серед користувачів комп’ютерів Apple, щоб виявити найпопулярніші моделі Mac.

Безперечно, лідерами з продажу є ноутбуки бренду — на них припадає близько 74% від усіх поставлених комп’ютерів Apple за останній рік.

Цікаво, що MacBook Pro та MacBook Air майже однаково затребувані серед покупців, але «професійні» моделі обирають частіше – 54% проти 46%. Швидше за все, такий результат обумовлений низьким цінником базової «прошки» $1299, що цілком порівняно з MacBook Air.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У випадку з настільними комп’ютерами найпопулярнішим пристроєм став iMac – 50% покупців цієї категорії девайсів віддали перевагу саме моноблоку Apple з шикарним 24-дюймовим дисплеєм і комплектними клавіатурою і мишею. Напрочуд за ним слідує Mac Pro з 43%, який залишається єдиним комп’ютером компанії на процесорах Intel, коштує від $5999 і не призначений для звичайного домашнього використання.

На долю Mac mini та Mac Studio припадає по 4% від постачання настільних комп’ютерів Apple, і по 1% від загального обсягу продажів Mac.

Таким чином, найпопулярнішою моделлю Mac на сьогоднішній день є MacBook Pro.

До речі, 79% респондентів заявили, що використовують свій Mac для особистих цілей, 34% – для навчання та 49% – для бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.