Військовий експерт дав оцінку російській ракеті «Циркон»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня Володимир Путін відправив у плавання фрегат “Адмірал Горшков”, який є носієм новітніх гіперзвукових ракет “Циркон”. Очевидно, президент РФ вирішив налякати членів НАТО черговий вундерваффе. Військовий аналітик Олександр Коваленко прокоментував цю подію у Telegram.

Експерт зазначив, що Кремль схильний до завищення можливостей своєї зброї. У зв’язку з цим покладатися на озвучені Москвою характеристики гіперзвукової ракети не варто. Як приклад, Коваленко навів ракету Х-47М2 «Кинжал». Для її складання необхідні комплектуючі іноземного виробництва, доступу до яких російські підприємства ОПК не мають через санкції. Саме тому окупанти не поспішають витрачати дефіцитні ракети.

Щодо ракет «Циркон», то ситуація з ними ще гірша. Випробування гіперзвукової ракети розпочалися в Росії у 2016 році. За цей час ВМС РФ здійснили лише дев’ять пусків. Таким чином, російські військові запускали «Циркони» 1-2 рази на рік. Назвати такі випробування інтенсивними не можна навіть із великою натяжкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент виробляти ракети «Циркон» російський ОПК не в змозі через відсутність комплектуючих. Отже, боєзапас гіперзвукових ракет у Росії штучний. Їх може бути чотири або шість. Атакувати такою кількістю ракет кораблі країн НАТО неможливо в принципі. Найімовірніше, що Кремль використовуватиме «Циркони» так само, як і «Кинджали», тобто для залякування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.