Інсайдер: Huawei збирається знову випускати процесори

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei може вже незабаром повернутись до випуску власних процесорів. Про це розповів один із китайських інсайдерів, який повідомив про готовність компанії до початку масового виробництва. Він також поділився інформацією про можливу сферу застосування майбутніх новинок.

У публікації на Weibo інсайдер повідомив, що HUAWEI працює над запуском масового виробництва власних процесорів із застосуванням 12- та 14-нанометрового техпроцесу. Через те, що компанія поки що не може освоїти точніший техпроцес, ці чіпи будуть призначатися не для смартфонів, де зараз активно застосовуються 4-нм рішення. На думку інсайдера, їх встановлюватимуть в електроніку, що носиться. Наприклад, у розумний годинник або фітнес-браслети.

Раніше компанія випускала власні процесори Kirin у партнерстві з TSMC. Але через санкції США HUAWEI втратила доступ до необхідних технологій та підрядників. Поки що невідомо, чи планує компанія перехід на більш сучасний техпроцес. На думку ряду експертів, до 2024 року в HUAWEI сконцентруються на виробництві згаданих 12- та 14-нанометрових чіпів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.