Не поспішайте купувати телефон. Вони можуть подешевшати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погодьтеся, покупка смартфона є досить дорогою покупкою. Звичайно, багато хто може собі дозволити, особливо не замислюючись, витратити 10-15 тисяч гривень на гаджет, але вони навряд чи обмежаться пристроєм на кожен день за ці гроші, оскільки захочуть чогось більшого. Ось і виходить, що кожен купує приблизно однаковий телефон у відносному вимірі – той, на який треба нагромадити. Просто для всіх це виходить різна ціна. Тим не менш, у 2023 році багато користувачів зможуть раніше купити довгоочікувану обновку або дозволити собі щось більше. Звісно, ​​є певні умови, але загалом це так.

Що впливає на ціну телефону

Насамперед до таких умов належить відносна стабільність економіки. Тобто курс валют та деякі інші фактори не повинні сильно впливати на ціни. Але навіть якщо це станеться, описані нижче фактори все одно зроблять покупку простішою за інших рівних умов.

Чи будуть дешевшати телефони

Покупці смартфонів можуть розраховувати на великі знижки у 2023 році. Пов’язано це з тим, що виробники гаджетів мають свої труднощі та продаж у багатьох впав. А хтось і зовсім застряг із великими запасами на складах після огидного з погляду продажів четвертого кварталу. Це думка аналітиків, яку вони підкріплюють своїми дослідженнями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Великі знижки надаються переважно для смартфонів початкового рівня та бюджетних смартфонів — сегментів, у яких спостерігається найбільше падіння попиту після слабкішого, ніж очікувалося, святкового сезону. В даний час усі провідні бренди пропонують знижки на свої пристрої. Це справедливо і щодо продажів в Україні. Згадайте, скільки разів останнім часом ви бачили рекламу зі знижками на смартфони. Напевно так багато, як ніколи раніше.

Чому змінюється вартість телефонів

Аналітики зазначають, що виробники ще не до кінця розпродали запаси, які мали бути відвантажені в жовтні-листопаді. Це вкотре доводить, що ми спостерігаємо чи не найгірший в історії квартал для виробників смартфонів.

Через великі запаси торгові партнери як офлайн, так і онлайн перестануть купувати додаткові запаси, щоб ліквідувати існуючі. Внаслідок цього будуть великі знижки на товари, які не просунулися, як очікувалося.

Крім того, експерти вважають, що високі запаси у бюджетному сегменті також можуть призвести до того, що бренди відкладуть запуск нових моделей на початку 2023 року. В даний час майже кожен великий бренд смартфонів, включаючи Xiaomi, Samsung та Realme, пропонує знижки насамперед на свої бюджетні пропозиції. Як повідомляється, це стосується не лише роздрібного продажу, а й оптових відвантажень.

Що буде з ринком смартфонів

Очікується, що ринок смартфонів продемонструє перше в історії скорочення зростання за підсумками 2022 року, за винятком 2020 року, який був першим роком пандемії. Тоді падіння продажів було пояснено складною ситуацією у світі загалом.

Counterpoint Research знизив свій прогноз до 163 мільйонів проданих пристроїв з озвучених раніше 175 мільйонів, тоді як IDC India прогнозує поставки в діапазоні близько 150 мільйонів одиниць порівняно зі 160 мільйонами, які передбачалися раніше. CMR India прогнозує зниження на 5% до 165 мільйонів одиниць . Простіше кажучи, всі аналітичні агенції вважають, що буде продано на кілька мільйонів смартфонів менше, ніж вони вважали раніше.

Проте вони більш оптимістичні щодо майбутніх продажів. Так, згідно з Counterpoint , очікується, що ринок відновиться в другій половині 2023 року, оскільки макроекономічні перешкоди ослабнуть, а вжиті виробниками заходи почнуть діяти. Очікується, що у 2023 році ринок побачить відвантаження 175 мільйонів пристроїв після падіння на 5% у річному обчисленні у 2022 році.

Чому треба міняти телефон у 2023 році

Додатковим фактором буде збільшення покриття мереж 5G у світі. Близько 600 мільйонів людей будуть готові до того, щоб у певний момент (не всі одночасно) оновити свої смартфони на ті, що підтримують 5G. Зазначається навіть, що частка пристроїв із підтримкою нової технології зв’язку перевищить кількість пристроїв із 4G вже у 2023 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.