Ілон Маск став єдиною людиною в історії, яка втратила понад 200 млрд доларів свого статку

Статки Маска складають 137 мільярдів доларів, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний директор Tesla став першою і поки що єдиною людиною в історії, яка втратила понад 200 мільярдів доларів свого статку. Статки Маска складає 137 мільярдів доларів, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg.

Варто згадати, що Ілон Маск був другою людиною, яка нагромадила особистий статок у розмірі понад 200 мільярдів доларів США. Першим був Джефф Безос, засновник Amazon.com. При цьому пікове значення припало на 4 листопада 2021 року, коли статки Маска досягли 340 мільярдів доларів. Він залишався найбагатшою людиною у світі протягом року, доки його не випередив французький магнат Бернар Арно.

Ринкова капіталізація Tesla вперше перевищила 1 трильйон доларів США у жовтні 2021 року, що дозволило їй приєднатися до таких технологічних компаній, як Apple, Microsoft, Amazon.com та Alphabet. Тепер же домінування Tesla в галузі електромобілів перебуває під загрозою, оскільки конкуренти надолужують втрачене.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Падіння акцій Tesla цього року було дуже різким, причому Маск продав дуже багато акцій, щоб покрити свою покупку в Twitter. Згідно з індексом добробуту Bloomberg акції Tesla більше не є його найбільшим активом. Частка Маска в компанії Space Exploration Technologies, що належить йому, у розмірі 44,8 млрд доларів США перевищує його частку в акціях Tesla, що оцінюється приблизно в 44 млрд доларів США.

Ілон Маск намагається розвіяти побоювання щодо Tesla. Нещодавно він розіслав електронного листа співробітникам, у якому спробував переконати їх у тому, що Tesla у підсумку стане найдорожчою компанією у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.