В Україні дорожчатиме мобільний зв’язок

Підвищення тарифних планів – вимушений крок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Витрати українців на мобільний зв’язок зростатимуть, оскільки деякі оператори планують підвищувати тарифи, а дехто вже підняв вартість послуг. Чим це обумовлено, повідомляє видання zn.ua.

Мобільні оператори визнають, що подальше зростання тарифів без покращення якості загрожує невдоволенням клієнтів, втім, цей крок є необхідністю для відновлення мереж після атак та пограбування російськими окупантами.

Наприклад, у компанії lifecell заявили, що з початку повномасштабної війни отримала пошкодження та руйнування мережева інфраструктура та ремонтні бригади здійснили понад 60 тисяч виїздів. Водночас на звільнених територіях обладнання було знищено або розкрадено окупантами. Як тимчасове рішення компанія використовує обладнання Starlink, генератори та сонячні панелі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Vodafone поділилися, що непередбачені витрати, необхідні на відновлення мережі, вже перевищили 2 мільярди гривень і продовжують зростати. У зв’язку з відключеннями електрики компанія щодня витрачає близько 10 тонн палива, щоб забезпечити резервне харчування для мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.