Яка модель iPhone, найбільше продається в світі. Відповідь вас здивує

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До кінця поточного року кількість проданих смартфонів Apple перевищила 1.2 мільярди. Компанія чудово почувається на ринку та випускає по 4-5 нових моделей щорічно.

Проте, в повному обсязі пристрої виявляються вдалими, що свідчить статистика продажів. Зараз розглянемо всі моделі яблучних смартфонів і розберемося, які продавали краще, а які виявилися невдалими.

Перший iPhone розійшовся найскромнішим тиражем

📱 iPhone 1-го покоління: 6,1 мільйона штук
📱 iPhone 3G: 25 мільйонів штук
📱 iPhone 3GS: 35,6 мільйона штук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це не дивно, адже гаджет став першим яблучним смартфоном і передбачити майбутню популярність усієї лінійки було дуже складно. Купертинівці тоді ще не налагодили на всі 100% логістичні ланцюжки та виробничі процеси. Гаджет офіційно продавався лише у 16 ​​країнах, а решті доводилося розраховувати на перекупників.

iPhone першого покоління надійшов у продаж влітку 2007 року, а вже за рік було знято з виробництва. Так найстаріший айфон продавався найбільш обмеженим тиражем і тому зараз вже вважається колекційним екземпляром.

Два наступні покоління хоч і були випущені у спірному дизайні, але вже задавали тренд на ринку. Купертинівці запустили магазин програм App Store , розширили географію продажів і почали серйозно вкладатися в маркетинг.

Бюджетні моделі завжди продавалися слабо

📱 iPhone 5c: 24,6 мільйона штук
📱 iPhone SE 1-го покоління: 30,2 мільйонів штук
📱 iPhone SE 2-го покоління: 47,3 мільйона штук
📱 iPhone SE 3-го покоління: 19,1 мільйона штук (ще продається)

Далі йдуть усі бюджетні моделі смартфонів Apple різних років випуску. Купертинівці завжди продавали флагманські смартфони та періодично “заглядали” у середній ціновий сегмент. Практично всі подібні спроби важко назвати вдалими.

Більш доступні моделі гаджетів з продажу випередили першу модель, але в загальному списку знаходяться в групі замикаючих. Найгірше продавався iPhone 5c у пластиковому корпусі з фірмовими “дірявими” чохлами. Трохи кращі справи у першого iPhone у лінійці SE.

Модель 2022 року, хоч і продавалася краще за попередника в півтора рази, але все одно не дісталася до 50 мільйонів проданих гаджетів. На середину осені поточного року найновіший iPhone SE 2022 проданий тиражем 19 мільйонів штук. Гаджет ще є актуальним і на всю виробляється, але динаміка продажів не тішить.

Ця модель найближчого року подешевшає і, можливо, порівняється з продажами з попередником.

Хіти епохи Стіва Джобса

📱 iPhone 4: 50,7 мільйонів штук
📱 iPhone 4s: 60,1 мільйонів штук

В еру керівництва Джобса смартфон Apple моментально набирав популярності. Кожна наступна модель завжди продавалася краще за попередню.

Останнім представленим смартфоном Стіва став iPhone 4 , а через день після презентації Куком iPhone 4s Джобс помер. Смартфони, які вироблялися в період з 2010 по 2014 роки, показали хороші результати продажу та заклали фундамент майбутнього успіху.

Багато хто до цих пір вважає ці пристрої найкрасивішими яблучними смартфонами.

Перші моделі у безрамковому дизайні

📱 iPhone X: 63 мільйони штук

📱 iPhone XR: 72,1 мільйона штук 
📱 iPhone XS/XS Max: 78,7 мільйона штук 

📱 iPhone 11: 63,2 мільйона штук
📱 iPhone 11 Pro/11 Pro Max: 96,3 мільйона штук 

Перший глобальний редизайн iPhone у 2017 році видався вдалим. Флагманський смартфон отримав безліч фішок та технологій, які досі залишаються актуальними.

Наступні два покоління купертинівці експериментували із розміром екрану, кольорами корпусу та кількістю камер, але при цьому не змінювали зовнішній вигляд та основні риси дизайну моделей.

Кожен пристрій продавався непогано, але на роль беззастережного хіта, на жаль, не тягнув. Користувачі плавно переходили на безрамковий дизайн, а продажі розтеклися між п’ятьма схожими гаджетами.

Описані нижче гаджети викликали більше емоцій і частіше ставали бажаною покупкою.

Справжні хіти свого часу

📱 iPhone 5: 146,2 мільйона штук
📱 iPhone 5s: 164,5 мільйона штук

Коли купертинівці вперше збільшили діагональ смартфона, гаджет став справжнім хітом і відмінно продавався. Спочатку користувачі тепло зустріли “п’ятірку”, а потім розхопили як гарячі пиріжки покращену модель 5s.

На цьому тлі меркнуть продажі бюджетного iPhone 5c в яскравому пластиковому оформленні.

Цікаво, що iPhone 5 вироблявся всього рік, а ось модель iPhone 5s продовжувала сходити з конвеєра цілих три роки. Лише в 2016 році вона поступилася місцем iPhone SE 1-го покоління в тому ж корпусі.

Вдалі моделі з гарним продажем

📱 iPhone 7/7 Plus: 159,9 мільйона штук 
📱 iPhone 8/8 Plus: 124,7 мільйона штук

Обидва пристрої виконані на базі iPhone 6 із 2014 року. Однак, їм вдалося зібрати відмінну касу і вибитися в топ смартфонів, що найбільше продаються. Не забувайте, що iPhone 8 при цьому виходив у тіні більш накрученого iPhone X , але в результаті обійшов його і пару наступних смартфонів.

У “сімці” ключовими стала вдала комбінація начинки, камери і відточеного до ідеалу зовнішнього вигляду, а “вісімка” вирвалася за рахунок доступнішого цінника на тлі безрамкових моделей.

Моделі iPhone з чітерською статистикою

📱 iPhone 12 (всі моделі): 250 мільйонів штук
📱 iPhone 13 (всі моделі): 210 мільйонів штук
📱 iPhone 14 (всі моделі): 91,5 мільйонів штук

Останніми роками купертинівці зрозуміли, що кожна модель окремо не демонструє визначних показників продажу. Кук і компанія вирішили видавати статистику за всі 4 представлені на одній презентації пристрої.

Мабуть, так вигідніше виглядають звіти перед інвесторами, а преса не розносить в пух і прах показники продажів на тлі старіших пристроїв компанії.

Цифри дійсно видатні, але було б набагато цікавіше дізнатися статистику в розрізі пристроїв та відстежити найпопулярніші айфони останніх трьох років. Але маємо те, що маємо. “Двінашки” і “тринашки” в топі, а четвірка моделей року, що минає, починають підбиратися до своєї першої сотні.

Справжні королі у світі iPhone

📱 iPhone 6/6 Plus: 224 мільйони штук 
📱 iPhone 6s/6s Plus: 174,1 мільйона штук

Якщо розглядати моделі окремо, саме iPhone 6 вважається яблучним смартфоном, що найбільш продається. Цікаво, що “шістка” досі залишається найтоншим айфоном в лінійці .

Виходить, що пік продажів iPhone стався зі збільшенням розміру екрану. Саме це чекали та хотіли користувачі. Спочатку вони показали відданість компанії після переходу на 4-дюймові дисплеї в iPhone 5 , а потім просто знесли з прилавків усі моделі iPhone 6/6 Plus з 4,7- та 5,5-дюймовими матрицями.

Ні зміна дизайну у майбутньому, ні поява нових камер чи інших фішок не змушували нас так масово купувати нові моделі яблучних смартфонів.

Ці гаджети досі масово зустрічаються на вторинному ринку та в руках невибагливого користувача стануть стерпним смартфоном.

Ось так історія наших улюблених айфонів показала себе кожна конкретна модель гаджета. Одні “робили касу” і ставали легендами, інші провалювалися з тріском і швидко забувалися.

У мене досі в столі валяється робоча “шістка”, яку можна сміливо вважати айфоном, що найбільше продається на сьогоднішній день. Цікаво, які з гаджетів запам’яталися вам, а які були даремно куплені.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.