Тайванський виробник процесорів TSMC побудує завод у Європі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська газета Financial Times (FT) повідомила про плани тайванського виробника чіпів TSMC збудувати перший завод у Європі.

За інформацією, на початку 2023 року до Німеччини, а саме до міста Дрезден, TSMC направить керівників вищої ланки для переговорів з владою та постачальниками щодо можливості відкриття заводу.

Також йтиметься про можливість державної підтримки майбутнього підприємства та потенціал місцевих постачальників — чи зможуть вони забезпечити безперебійну роботу всього логістичного ланцюжка. Але чи буде ця держпідтримка на рівні держави чи регіональної, не уточнюється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначається, що у червні Тайвань та Євросоюз на високому рівні провели переговори про торгівлю. Зокрема йшлося про відкриття європейського заводу TSMC. Але буквально за тиждень компанія заявила, що не має конкретних планів щодо відкриття такого підприємства.

Таку саму відповідь компанія дала і на публікацію FT. “Ми не виключаємо будь-яку можливість, але конкретного плану на даний момент немає”, – заявив тайванський виробник процесорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.