Українці через додаток «Дія» зможуть отримувати соцвиплати: як це працюватиме і для чого

Найближчим часом більшу частину соціальних виплат можуть перемістити в додаток «Дія», щоб значно полегшити людям життя.

Про це розповів голова Мінцифри Михайло Федоров під час ефіру телемарафону, де й розповів, як це працюватиме і для чого це потрібно.

Насамперед це допоможе уникнути махінацій та корупції у сфері соціальних виплат. Люди прямо знатимуть, скільки грошей їм належить.

Це єдиний реєстр соціальних виплат, який геть-чисто ліквідує корупцію в Україні. Принаймні у цьому питанні.

” Ми зараз працюємо над електронним акцизом, над послугами для моряків, над соціальною сферою, створюючи єдиний реєстр соціальних виплат разом із Міністерством соціальної політики “, – сказав він.

Міністр далі зазначив, що створення такого реєстру допоможе верифікувати соціальні виплати, і тим самим виключити будь-яку можливість махінацій, які всі ці роки здійснювали аферисти.

Кошти отримуватимуть виключно ті люди, які їх удостоїлися, і ніхто інший не зможе це змінити.

Крім того, Мінцифрі подбали про безпеку, і приділили цьому питанню велику увагу. Сервіс «Дія» продовжує працювати та надавати українцям нові послуги.

До речі, що стосується соціальних виплат. Нещодавно з’явилася в мережі інформація про те, що українці зможуть отримувати свої соціальні виплати прямо на касах супермаркету. Робиться це через те, що не у всіх населених пунктах є поштові відділення, а банківські – так точно.

Цей крок допоможе значно полегшити роботу пенсіонерам, які мешкають далеко від банкоматів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.