У Євросоюзі вирішили зібрати спільний винищувач

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Три країни Євросоюзу домовилися про виробництво перспективного винищувача проекту Future Combat Air System (FCAS), який має замінити винищувачі Rafale та Eurofighter.

У проект входять Франція, Іспанія та Німеччина. Провідною державою у проекті є Франція. На попередній стадії проекту буде визначено концепцію та технологію операційної системи нового винищувача. Перший етап розробки, який триватиме три роки, коштуватиме 3 млрд євро. Про це повідомило Міністерство оборони Франції.

«Генеральна дирекція з озброєння (DGA) від імені трьох країн-учасників проекту, в якому Франція відіграє провідну роль, схвалила контракт на наступну фазу розробки між компаніями Dassault Aviation, Airbus Defense and Space GmbH та Airbus Defense and Space SAU, а також Indra та Eumet. Цей контракт має на меті підготовку та реалізацію демонстраційних моделей різних компонентів FCAS», — повідомило відомство.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.