У Telegram з’явилася ще одна схема обману

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Керівник аналітичного центру компанії Zecurion Володимир Ульянов прокоментував інформацію про новий спосіб обману, що розповсюджується в Telegram.

За словами Ульянова, обман полягає в тому, що шахраї пропонують довірливим користувачам безкоштовне отримання Premium-аккаунтів у месенджері. Шахраї надсилають жертвам посилання зі зламаних облікових записів інших користувачів і в результаті отримують доступ до персональної інформації ошуканих.

Як зазначив експерт, все будується на довірі людей різним джерелам інформації та «правильним» інфоприводам: знижки, промокоди, товари за казковою ціною – це те, що приваблює людей».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«У Telegram велика аудиторія та великий набір інструментів для спілкування всередині месенджера, тому це використовують зловмисники. Вони діють варіативно, використовують нові інфоприводи. Гадаю, це може бути пов’язане не лише з преміум-акаунтом Telegram. Нещодавно в месенджері з’явилася можливість купити віртуальний номер (без SIM-карти), і, цілком можливо, шахраї будуть і цю тему використовувати, щоб обдурити користувачів. Те саме працює і поза Telegram: знижка, промокод, товар за казковою ціною – це те, що приваблює людей», — наголосив Ульянов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.