Чому США не хочуть списувати застарілі винищувачі F-22

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Члени Палати представників та Сенату США заборонили консервацію 33 найстаріших винищувачів F-22 Block 20 Raptor. Однак Конгрес все ж таки дозволив військово-повітряним силам країни розлучитися з 21 винищувачем A-10 Warthog.

Говорячи про F-22, Пентагон запевняє, що ці винищувачі вже небоєздатні і протягом найближчих восьми років коштуватимуть Міноборони 1,8 мільярда доларів, що для відомства занадто дорого. Однак Конгрес рішуче виступив на захист нинішнього парку F-22, заявивши, що поки що не потребує їх модернізації, але попросив Пентагон надати звіти про витрати, пов’язані з можливою модернізацією цих літаків до конфігурації Block 30/35, та про майбутнє підготовки пілотів F- 22.

Законопроект з оборонного бюджету США на 2023 фінансовий рік дозволить скоротити загальну кількість винищувачів з 1,970 до 1,800 одиниць, що дозволить відмовитися від винищувачів F-16 і літаків F-15. Проте автори законопроекту включили формулювання, яке зобов’язує ВПС США надати звіт про те, як запланований висновок F-15 вплине на поточні операції, перш ніж законсервувати ці літаки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.