Що буде зі світлом у вихідні розповіли в Укренерго

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ситуація в енергосистемі 9 грудня залишається складною, але контрольованою. Дефіцит потужності в енергосистемі все ще значний. Про це повідомляє прес-служба НЕК “Укренерго”.

Причина дефіциту електроенергії

Причиною дефіциту є суттєві пошкодження об’єктів генерації та енергетичної інфраструктури внаслідок ракетних атак: частково пошкоджено всі теплові та гідроелектростанції, окупована Запорізька АЕС не видає електроенергію у мережу.

Зазначається, що всім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. У кількох областях перевищено ліміти споживання, що змусило вже застосувати режим аварійних відключень.

Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються по всій Україні у високовольтних та розподільчих мережах та на електростанціях. Водночас погодні умови негативно впливають на стан високовольтних та розподільчих мереж та ускладнюють ремонтні роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Де найскладніша ситуація

«Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури в Донецькій, Харківській та Херсонській областях у цих регіонах зберігається непроста ситуація із забезпеченням електропостачання. Погодні умови у цих регіонах також уповільнюють не лише відновлювальні роботи, а й ускладнюють роботу саперних бригад», – заявили в компанії.

Водночас, резервними схемами вдалося забезпечити електрикою споживачів Одещини, проте у південних областях все ще значні обмеження споживання через суттєвий обсяг пошкоджень у мережі.

Також непроста ситуація на Київщині, де зазнали пошкоджень об’єкти генерації. У результаті регіоні значний дефіцит, особливо у лівобережжі. Наразі тривають масштабні відновлювальні роботи.

«На жаль, за таких умов ми не можемо прогнозувати суттєвого покращення ситуації на вихідні дні, коли споживання традиційно знижується. Але ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб якнайшвидше регіони могли повернутися до планових графіків обмежень», — зазначили у компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.