Новини України та Світу

Перехід Apple на USB Type-C – це тимчасовий захід, попереду – бездротове майбутнє

Share

Вже ніхто не сумнівається, що відмова Apple від фірмового пропрієтарного роз’єму Lightning в iPhone на користь універсального порту USB Type-C неминуча. А ось Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg вважає, що перехід на USB Type-C – тимчасовий захід для Apple перед її повністю бездротовим майбутнім.

Для початку журналіст нагадав, що активним користувачам техніки Apple потрібно як мінімум три різні зарядні пристрої — Lightning для iPhone та AirPods, USB-C для iPad Pro та MacBook, та MagSafe для Apple Watch. Це хоч і викликає певні незручності, але серйозною проблемою для клієнтів Apple не є. Однак Марк Гурман переконаний, що в цій галузі Apple просто зобов’язана зробити покращення. І станеться це частково завдяки Європейському Союзу, де прийнято закон про те, що пристрої, що продаються на території країн Європи, починаючи з 2024 року, повинні бути обладнані єдиним універсальним портом для зарядки, яким був обраний USB Type-C.

Ще минулого року Apple активно виступала проти ухвалення цього закону, заявляючи, що суворе регулювання, що передбачає лише один дозволений тип роз’єму, швидше за душить інновації, ніж заохочує їх, що в свою чергу завдасть шкоди користувачам не тільки в Європі, а й у всьому світі. Однак Марк Гурман стверджує, що всередині компанія давно почала готуватися до введення нових правил і навіть випередить їх. За його даними, серія iPhone 15, яка побачить світ восени 2023 року, буде обладнана портом USB Type-C, тобто перехід на стандартизований роз’єм відбудеться на рік раніше, ніж закон набуде чинності. Також журналіст упевнений, що наступні версії AirPods, AirPods Pro та AirPods Max теж перейдуть на USB-C, і цей перехід має бути здійснений до 2024 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

То чому ж Apple публічно критикує новий закон, хоча сама водночас планує перехід на USB Type-C, розуміючи, що цей крок покращить і життя споживачів, і саму екосистему бренду загалом? Справа в тому, що Apple не може погодитися з владою ЄС, адже тоді складеться враження, що уряд керує планами розробки пристроїв яблучного бренду, і це створить поганий прецедент: якщо вам не подобається, як працює продукт Apple, то спробуйте змінити його за допомогою закону. Apple хоче заявити, що вирішила перейти на USB-C із власних причин, наприклад, щоб прискорити передачу даних або уніфікувати зарядку своїх продуктів.

Тим не менш, Марк Гурман вважає, що ера USB Type-C для Apple буде незрівнянно коротша, ніж існування 30-пінового роз’єму або Lightning-порту, який прослужив близько 10 років. Журналіст упевнений, що майбутнє — за бездротовими технологіями і найближчими роками Apple розпочне перехід на індуктивну зарядку для iPhone та iPad, як і Apple Watch.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024