Експерти пояснили, у чому «Стугна» перевершує російський «Корнет»

ПТРК “Стугна”, розроблений інженерами ДККБ “Промінь”, знищує ворожу бронетехніку з перших днів вторгнення. Комплекс характеризується високим рівнем бронепробитію. Експерти RUSI стверджують, що український комплекс перевершує російський ПТРК «Корнет» за кількома параметрами.

На момент вторгнення українська армія мала 950 ПТРК різних моделей, а також 9,1 тис. ракет. При першому знайомстві з ПТРК «Корнет» може здатися, що він нічим не відрізняється від «Стугни». Насправді, це не так.

«Стугна-П» має кращий бронепробити, ніж «Корнет». Крім цього, «Стугна» дозволяє оператору перебувати на відстані від пускової установки. Завдяки цьому озброєні українським ПТРК розрахунки мають більшу виживання. «Корнет» дозволяє вражати цілі на дистанції 5 300 м. Дальність стрілянини «Стугни» становить 5 000 м. Щодо цього український ПТРК поступається російському.

Журналісти Defense Express відзначають, що перевагою “Стугни” є можливість здійснювати різкі маневри керованим снарядом після запуску за допомогою пульта керування. Як показала практика, український ПТРК придатний для знищення катерів та гелікоптерів. Корнет для роботи з таким цілям використовувати не можна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я