В Ізраїлі представили мініатюрний дрон-камікадзе Lanius

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Ізраїльська компанія Elbit Systems продемонструвала свою новинку – мініатюрний дрон Lanius, за допомогою якого можна проводити тактичну розвідку та точкову ліквідацію.

Реклама

Про це повідомляє видання Haaretz.

Маленький безпілотний летальний апарат можна використовуватиме виконання бойових завдань за умов щільної забудови, коли противника не можна побачити. Військові можуть нести із собою дрон, запускати через вікна та підривати прямо над метою.

За допомогою комп’ютерних систем мініатюрний БПЛА автоматично проводить ідентифікацію людей та здатний відрізняти озброєних терористів від мирних жителів. Але в компанії попереджають, що будь-яка техніка може давати збої та призвести до серйозних наслідків. При проведенні точкової ліквідації, наприклад, це може стати трагедією. Представники Elbit відзначили, що курок зрештою все одно натискає на солдатів.

Міні-дрон Lanius може розвинути швидкість 73 кілометри на годину і нести заряд вибухівки або іншу, менш летальну зброю. Його вага у бойовому спорядженні становить 1,25 кілограма, а заряд безпілотник може нести вагою до 150 грамів.

Виробники відзначають, що новий дрон відноситься до боражів, що барражують, таким як дрони-камікадзе Harpy та іранські «Шахеди-136», але на відміну від них, він не здатний долати великі відстань, тому що батарея не дозволяє йому знаходитися в повітрі більше 7 хвилин .

Однак, за необхідності дрон можна встановити на мультикоптер більшого розміру, який виконуватиме функцію носія і таким чином доставити його до місця виконання завдання, а потім запустити в потрібний час.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ