Аналітик: незабаром продажі iPhone різко впадуть

За даними аналітика компанії TF Securities Мінг-Чі Куо, продаж смартфонів Apple незабаром різко знизиться, і компанія не зможе реалізувати стільки пристроїв, скільки прогнозувалося спочатку.

В останній квартал цього року, за прогнозом Мінг-Чі Куо, буде продано на 10-20 мільйонів смартфонів менше за початкові очікування — не 80-85 мільйонів штук, а 70-75 мільйонів. Насамперед впадуть продажі дорогих моделей iPhone 14 Pro та 14 Pro Max.

Падіння продажів пов’язане з великими проблемами на виробництві. У Китаї зараз відзначається новий спалах пандемії коронавірусу, а працівники заводу Foxconn, де виробляється продукція Apple, не виходять на роботу, а протестують, вимагаючи покращення умов праці.

Попит на дорогі моделі iPhone в останні місяці року знизиться ще й через економічну кризу, яка торкнулася майже всіх країн світу, у тому числі США і держави Євросоюзу, де продаж смартфонів Apple був традиційно високий, а зараз відбувається ослаблення економіки. Користувачі намагаються економити на дорогих покупках і рідше купують нові моделі або купують менш дорогі апарати китайських брендів, як Xiaomi.

Зниження попиту на iPhone, як вважає Мінґ-Чі Куо, відзначатиметься й у першому кварталі 2023 року. Незважаючи на зниження обсягів виробництва, iPhone 14 Pro і 14 Pro Max не стануть дефіцитними, затримок у їхній доставці з інтернет-магазину Apple не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.