Ощадбанк змінив правила роботи своїх банкоматів

У державному банку пішли назустріч українцям, спростивши їм доступ до готівки.

Ощадбанк змінив правила користування банкоматами. Тепер знімаючи готівку в банкоматній мережі Ощад власники карток будь-якого з українських банків не платитимуть жодної копійки комісії.

Скасувати комісію на зняття коштів у державному банку вирішили через ситуацію у країні. Проблеми з електропостачанням призвели до того, що українці, більшість із яких уже давно перейшли на безготівкові розрахунки, були змушені повернутися до оплати готівкою. Адже без електрики не працюють термінали, та й банківська система не завжди може опрацювати безготівковий платіж.

У прес-службі Ощадбанку повідомили, що завдяки скасуванні комісії для власників карток інших банків, для українців стане ще доступніша найбільш актуальна зараз банківська послуга. Якщо громадянину терміново знадобляться готівка, йому не доведеться шукати банкомат саме свого банку. Натомість він зможе скористатися банкоматною мережею Ощада без будь-яких втрат. До речі, ця мережа на сьогоднішній день є однією з найбільших в Україні та налічує 2574 банкомати. Найбільше у ПриватБанку – 5143 банкомати по всій території країни.

Нагадаємо, що Приватбанк також змінив правила зняття грошей для клієнтів інших банків. У фінустанові збільшили суму готівки, яку користувачі банкоматів можуть отримати за одну операцію. Тепер вона дорівнює 20 тис. грн., тобто стільки ж, скільки можуть зняти власники карток ПриватБанку. Раніше клієнти інших банків могли зняти у банкоматах Привату трохи більше 10 тис. грн за одну операцію.

Інтервал між двома зняттями готівки у банкоматах ПриватБанку становить 3 години. Максимальна сума, яку може отримати клієнт Ощада, Укргазбанку, ПУМБ або будь-якої іншої фінустанови, дорівнює 100 тис. грн. При цьому комісію за зняття готівки для клієнтів інших банків у ПриватБанку не скасували. Отже, користуватися банкоматами Привату українцям, які не є його клієнтами, буде не так вигідно, як знімати гроші в мережі Ощада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.