Буде більше “шахіда”: з’явилася інформація про новий український дрон

Military combat drone UAV launching missiles
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уже у 2023 році в Україні може з’явитися власний безпілотник зі здатністю долати понад 1000 км у польоті.

Про це “Апострофу” розповів менеджер проєктів ДК “Укроборонпром”, ветеран українсько-російської війни Олег “Мартін Брест” Болдирєв.

За його словами, спочатку потрібно з’ясувати, як розраховується дальність безпілотників. Для цього є два способи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Перший спосіб – це дальність управління, що залежить від системи зв’язку. Другий – це розрахункова дальність, де ми беремо потужність двигуна, тип живлення, множимо та отримуємо, що якщо в нас літак може перебувати 6 годин у повітрі зі швидкістю 200 км/год, то, відповідно, він здатний пролетіти 1200 км”, – пояснив Болдирєв.

Варто зазначити, що другий спосіб характерний саме для дронів-камікадзе, а перший – для БпАК (безпілотних авіаційних комплексів), призначених для розвідки й коригування вогню.

Якщо говорити про тактико-технічні характеристики проєкту безпілотника від Укроборонпром, то він буде розміром більше за іранський Shahed, а також нестиме значне бомбове навантаження.

“Ми бачимо це як платформу, здатну прийняти вантаж у 75 кг. Однак це може бути вантаж рівня боєприпасу для камікадзе: ми просто полетимо і вріжемося кудись у Рязань, наприклад. А можливо, це буде апаратура, яку він везтиме. Тобто ми працюємо над платформою”, – додав менеджер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.