Apple за день подорожчала на $191 млрд, поставивши світовий рекорд зі зростання капіталізації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple, найдорожча компанія в світі, за день збільшила свою ринкову вартість на $190,9 млрд, що є найбільшим показником для всіх зареєстрованих у США компаній.

Оптимізм в інвесторів вселив урядовий звіт про показники інфляції, які виявилися нижчими за очікувані прогнози – це спровокувало зростання фондових ринків у всіх напрямках.

За даними Bloomberg, Apple, що подорожчала на $190,9 млрд, побила лютневий рекорд Amazon, яка за один день додала в ринковій капіталізації $190,8 млрд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За підсумками рекордного стрибка капіталізація Apple зросла на 8,8% і досягла позначки $2,34 трлн.

Вперше вартість Apple перевищила $1 трлн у серпні 2018 року. До позначки в $2 трлн компанія доросла в серпні 2020 року, а в грудні 2021 року ринкова капіталізація електронного гіганта перевищила $3 трлн.

Однак на тлі негативних макроекономічних факторів акції компанії почали втрачати ціну, і з початку року вони подешевшали на 17%.

У жовтні минулого року Microsoft після чергового квартального звіту ненадовго випередила Apple у ринковій капіталізації – інвесторів розчарували результати Apple, навіть незважаючи на впевнене зростання показників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.