У Росії заявили, що знайшли спосіб відключення Starlink

epaselect epa09194542 A digital stacked combination of multiple exposures shows a train of brightly-lit SpaceX Starlink 24 mission satellites pass the night sky in train formation near Herrnleis, Austria, 09 May 2021 (issued 12 May 2021). A SpaceX Falcon 9 rocket launched the Starlink 24 mission by US space company SpaceX from Kennedy Space Center in Florida on 07 April 2021. The Starlink mass-produced satellites in low Earth orbit (LEO) work in satellite internet constellations to provide future customers with access to high-speed Internet. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Росіяни представили свій звіт на сайті найстарішої організації у сфері комп’ютерних технологій зі штаб-квартирою у Нью-Йорку.

Інженери із РФ стверджують, що знайшли спосіб відключення супутникового інтернету Starlink від Ілона Маска. Їм нібито відомі три ключові вразливості технології. Про це йдеться у звіті на сайті Асоціації обчислювальної техніки.

Перша прогалина у роботі Starlink – в низькому енергоспоживанні маленьких супутників, через що страждає продуктивність. Другий – у поганій якості зв’язку через канали, що самоорганізуються. Найслабша ланка комплексу – наземні станції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На наземні станції, за словами представників країни-агресора, покладено завдання зі збирання телеметрії, коригування руху супутників, контролю передачі сигналів, обробки потоків даних на гігабітних та терабітних швидкостях. Також, вони використовуються як шлюзи в інтернет та інші мережі. Росіяни запевняють, що кількість станцій менша, ніж супутників, тому для боротьби зі Starlink слід атакувати саме їх. Тільки організувати глобальну атаку на переважну більшість станцій практично нереально, але можна викликати масштабний бій через пошкодження 5-10 штук. Після цього кілька великих країн ризикують залишитись без супутникового інтернету.

Під атаками представники РФ мають на увазі фізичне пошкодження, радіо та кібервплив у обраному регіоні. При цьому атакуючим потрібні точне розташування частин Starlink і схема роботи супутникового зв’язку.

“Такої інформації буде достатньо для розробки сценарію атаки з метою вивести з ладу глобальну супутникову систему в певному районі та на значний період часу.

Ми знаємо, що при глушенні наземної станції пристрій, що використовується джерелом перешкод, має знаходитись над станцією. Найімовірніше, його можна вивести на низьку, навіть суборбітальну орбіту, але ефект від таких перешкод буде обмежений у часі”, – заявили росіяни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.