Понад 3 млн жителів України відмовилися від мобільного зв’язку «Vodafone»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна за підсумками січня-вересня 2022 року отримав 14,72 млрд грн доходу, що на 1% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас кількість абонентів компанії зменшилась більш ніж на 3 мільйони. 

«Vodafone» у збитках

Відповідно до фінансового звіту оператора:

  • Чистий збиток компанії за перші 9 місяців 2022 року становив 620 млн грн (3,21 млрд грн прибутку за аналогічний період минулого року).
  • У той же час показник OIBDA зріс на 2% — до 8,37 млрд грн, маржа OIBDA збільшилася на 1,4 відсоткових пункти.

«Зростання доходів від фіксованого бізнесу, роумінгу та послуг інтеграції мереж мобільного зв’язку для бізнес-клієнтів частково компенсувало недоотриманий дохід від послуг мобільного зв’язку та продажів у власних торгових точках», — пояснює оператор.

Витрати, пов’язані з військовими діями у лютому-вересні 2022 року, компанія оцінює у 810 млн. грн. Також одним із основних факторів зменшення прибутковості стали коливання валютного курсу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Абонентів поменшало

Крім того, міграційні процеси, викликані бойовими діями, вплинули на розмір абонентської бази: на кінець вересня абонентська база оператора склала 15,8 млн. клієнтів (19 млн. клієнтів станом на кінець третього кварталу 2021 року).

Загальний обсяг наданих оператором безкоштовних послуг у лютому-вересні компанія оцінила у 1,15 млрд грн. Загальний обсяг гуманітарної та прямої фінансової допомоги компанії країні станом на кінець вересня оцінюється у 275 млн грн.

Капітальні інвестиції Vodafone Україна за підсумками 9 місяців 2022 року склали 2,03 млрд грн (зменшення на 2% порівняно з аналогічним періодом минулого року).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.