Китайці створили аналог російської ракети «Кінжал»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайські військові інженери спроектували нову гіперзвукову чи аеробалістичну ракету. За даними The War Zone, її носієм є китайський бомбардувальник H-6K.

Широкому загалу нова ракета була показана під час проведення виставкового заходу Airshow China на території аеропорту Чжухай. Зовні вона схожа на російські ракети «Іскандер» та «Кинжал». Крім цього, вона має схожість із ракетою CM-401 ASBM наземного та морського базування. Не виключено, що китайські інженери створили версію для запуску з бомбардувальника.

Технічні характеристики ракети під час її демонстрації не були озвучені. Якщо ракета є модифікацією CM-401 повітряного базування, дальність її польоту перевищує 290 км. Швидкість польоту CM-401 складає 4 Махи. У разі запуску ракети з літака вона може збільшитись до 5 махів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що жодних доказів того факту, що показана китайцями ракета має відношення до CM-401, немає. Це лише припущення військових експертів. Бомбардувальник H-6K є ліцензійною копією російського Ту-16. Китай позиціонує його як аналог американського B-52.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.