Німецькі РСЗВ Mars II: як вони допоможуть Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Німеччина у рамках допомоги Україні у її боротьбі проти російських окупантів передала для ЗСУ кілька систем реактивного залпового вогню Mars II. Незабаром українські захисники отримають ще кілька таких німецьких ракетних систем. Сьогодні ми розповімо, на що здатний “Марс-2” і як він допоможе у боротьбі з російськими окупантами.

Mars II збудовано на базі американської реактивної системи залпового вогню M270 MLRS. Німецькі військові використовують ці системи понад 30 років – з початку 1990-х років.

 

 

За допомогою Mars II можна знищувати живу силу та техніку супротивника, командні пункти та вузли зв’язку. Крім того, її можна використовувати для дистанційного мінування місцевості. Такий спосіб мінування застосовується для швидкого створення мінних полів на небезпечних напрямках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До комплексу “Марс-2” входить пускова установка на гусеничному шасі та транспортна машина. У кабіні встановлена апаратура керування вогнем. Екіпаж – три особи (командир, оператор-навідник та водій). В одному пакеті – 12 ракет.

Вогонь по супротивнику здійснюється некерованими ракетами калібру 240 мм з кумулятивно-осколковими бойовими частинами або касетними, призначеними для дистанційного мінування місцевості. Кумулятивний бойовий елемент пробиває гомогенну броню завтовшки до 140 мм.

Максимальна дальність вогню такої ракетної установки становить від 32 до 70 км. Так, якщо використовувати ракети з кумулятивно-осколковою БЧ, то вони можуть вражати супротивника на відстані 32 км, пробиваючи при цьому до 40 мм гомогенної броні.

Також можна вести вогонь протитанковою некерованою ракетою TOW. Її дальність поразки – 45 км.

До ведення вогню цей ракетний комплекс екіпаж має підготувати згідно з нормативом за 2 хвилини. Повністю перезарядити комплекс потрібно за 5 хвилин.

Про те, що Україна отримає від Німеччини Mars II, стало вперше відомо на початку червня 2022 року. У липні міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт повідомила, що Німеччина вже передала Україні обіцяні реактивні системи залпового вогню. У жовтні стало відомо, що німці передадуть українським захисникам ще кілька таких установок та самохідні артилерійські установки (САУ).

На озброєнні ЗСУ зараз вже є кілька реактивних систем залпового вогню, зокрема вітчизняного виробництва. У деяких з них далекобійність більша, ніж у Mars II. Німецька система застосовується для поразки ворога на фронті та у прифронтових районах.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

ДЖЕРЕЛОtoday.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.