Google підготувала велике оновлення YouTube для Android – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В цьому році YouTube святкує своє 17-річчя. З цього приводу команда розробників Google вирішила суттєво оновити дизайн десктопної версії та мобільного додатка, оснастивши відеохостинг кількома корисними функціями. Причому оновлення YouTube торкнеться відразу всіх платформ від мобільних пристроїв на базі операційної системи Android до веб-версії сервісу та програми Smart TV. Давайте подивимося, як зміниться YouTube, і чи можна вже зараз протестувати нові функції.

Темна тема YouTube

Темна тема є однією з найпопулярніших фішок сучасних смартфонів. Вона робить фон темним, а текст білим, і така функція вже давно доступна у програмі YouTube. Її можна увімкнути як у налаштуваннях телефону, так і в параметрах програми.

Наступне оновлення суттєво змінить темну тему. Зараз, якщо ви її увімкнете, помітите, що фон буде темно-сірого кольору. Прийдешній апдейт зробить його по-справжньому чорним, у чому ви зможете переконатись трохи пізніше, подивившись на приклади із серії «до і після». Оновлення темної теми стосуватиметься всіх пристроїв, на яких представлений YouTube.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ambient Mode у YouTube

Також для темної теми до YouTube буде додано новий режим — Ambient Mode. Це свого роду фонове підсвічування, яке робить простір над і під плеєром у кольорі відтворюваного ролика.

Ambient Mode створює підсвічування навколо плеєра (зліва – до, праворуч – після)

На цьому прикладі ви можете помітити, як змінилася темна тема в YouTube . Фон справді став чорним, а темно-сірим кольором наразі виділяються лише клікабельні елементи інтерфейсу. І, до речі, кнопка “Підписатися” тепер не так сильно звертає на себе увагу.

Ambient Mode або фонове підсвічування – фішка нова виключно для YouTube. У багатьох інших додатках вона є давно. Ось тільки в YouTube її за бажання можна вимкнути. Функція буде працювати у мобільному додатку та веб-версії за умови попередньої активації темної теми.

Плейлисти YouTube

Нові плейлисти виглядають свіжішими і привабливішими (ліворуч — до, праворуч — після)

На оновлення темної теми та додаванні Ambient Mode фішки, що стосуються дизайну YouTube , не закінчуються. Також ви помітите істотні зміни, відкривши один із плейлистів у Ютубі. Якщо раніше підбірки не мали обкладинки, то тепер вона вибирається автоматично, а за основу береться постер першого відео зі списку. Виглядає справді ефектніше.

Масштабування відео

Все, про що ми говорили раніше – візуальні зміни, що майже ніяк не впливають на функції YouTube. Але певні нововведення у цьому напрямі також є. Зокрема, апдейт принесе масштабування відео. Ця опція дозволяє щипком наблизити той чи інший об’єкт у ролику аж до 8 разів.

Функція масштабування вже давно є у багатьох програвачах, але YouTube від неї довго відмовлявся, пропонуючи хіба що розтягування відео на весь екран. Тепер картинку можна наближати, але лише у мобільному додатку. У веб-версії та програмному забезпеченні для Smart TV функція не працюватиме.

Перемотування відео Ютуб

Ще одна зміна відеоплеєра YouTube торкнулася функції перемотування. Раніше, коли ви перемотували відео, як превью відображався лише вибраний відрізок. З оновленням превью буде підготовлено відразу для кількох ділянок ролика, щоб вам було легше знайти потрібний фрагмент.

З новою перемоткою буде легше знайти потрібний фрагмент відео

Посилання на YouTube

При описі Ambient Mode у YouTube я вже розповів, що в новій версії відеохостингу багато елементів інтерфейсу (наприклад, кнопки «Поділитися» та «Підписатися») виглядатимуть інакше. У сучасному виконанні вони практично не відволікають від перегляду відео. Але головна зміна – посилання в описі роликів . Тепер вони також представлені у вигляді кнопок, що значно спрощує перехід на ресурси, рекомендовані автором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.