У “Дії” з’явиться важливий застосунок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ефективним способом боротьби з атаками іранських дронів може стати інтерактивний застосунок, куди люди зможуть надсилати інформацію про безпілотники, що летять. Про це в ефірі національного телемарафону, який транслює “1+1”, заявив автор проєкту InfoCar.ua Павло Кащук.
За його словами, бажання українських власників легальної зброї збити з вікна побачений “мопед” в умовах міста лише посилює небезпеку від нього.

“Треба розуміти, що пошкоджений кулею дрон може продовжувати рух, просто змінить траєкторію і впаде на інший об’єкт, а в якійсь ситуації – і на самого стрілка”, – каже експерт.

Водночас він вважає, що пересічні жителі можуть забезпечити ефективну допомогу військовим. Мобільні групи навчених власників легальної зброї можуть залучити на чергуваннях поза містом і відкривати вогонь по безпілотниках, якщо ті впадуть у поле, на трасу або в інших умовах за містом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Насправді, якщо говорити про ефективність боротьби з дронами, а нам, на жаль, треба звикнути до них на певний час, то тут роль суспільства може бути дуже значною. Коли вони спускаються на невелику висоту і стають невидимими для радарів, одним із небагатьох джерел інформації про те, де вони летять, стають люди. Потрібно, щоб у найпоширеніших додатках, таких як “Дія”, з’явилася функція “Бачу дрон”. І людина, яка бачить БПЛА, не зніматиме відео для соцмереж, а натисне на кнопку, відмітить своє місцеположення і десь на загальнонаціональній інтерактивній карті почне червоними крапками позначати маршрут цього дрону. І ті мобільні групи і сили ППО зможуть отримати такий дорогоцінний час, щоб підготуватися і зайняти найвигіднішу позицію для стрільби”, – поділився своєю думкою експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.