Huawei продовжить випускати 5G-смартфони в обхід санкцій США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська компанія Huawei вже наступного року розраховує знову запустити виробництво смартфонів, у конструкції яких використовуються технології мереж п’ятого покоління 5G. Це, як стверджують представники техногіганта, допоможе йому знову відвоювати втрачену частку ринку, незважаючи на санкції з боку Сполучених Штатів.

Офіційний Вашингтон свого часу вніс Huawei до чорного списку, заборонивши компанії працювати з американськими технологіями, у тому числі з технологією 5G для смартфонів. Однак, як пише Financial Times з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією, у компанії вже активно розробляють стратегію обходу американських санкцій.

Так, співрозмовники видання стверджують, що один із способів обходу «задушливих» санкцій США полягає у перепроектуванні пристроїв без застосування передових чіпів бездротового зв’язку, які підпали під дію обмежувальних заходів. Раніше компанія Huawei використовувала у своїй продукції фірмові чіпи Kirin розробки компанії HiSilicon та вироблені за контрактом світовим лідером у сфері кремнієвого друку – компанією TSMC.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер виробник планує використати менш технологічні рішення від китайських компаній, що дозволяють їй застосовувати технології 5G. Зрозуміло, менш просунуті в технічному плані чіпи можуть позначитися на зручності експлуатації пристроїв, особливо в порівнянні з колишніми гаджетами бренду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.